Promotie zou een troostprijs voor de meiden van Bristol Team

Promotie zou een troostprijs voor de meiden van Bristol Team

IMG_20200221_222316_740

Na het gewonnen duel tegen Den Haag

Van het ene op het andere moment maakte het coronavirus een eind aan alle sportcompetities in Nederland. Ook voor teams die regelrecht op weg waren naar een kampioenschap. In zes afleveringen portretteren wij deze week zes van die teams uit West-Brabant.

 

 

 

 

Dat is ook wat. Krijgt coach Hans Lauwen van de zaalvoetbalsters van Bristol Team afgelopen week het bericht dat zijn meiden toch nog naar de eredivisie kunnen promoveren als ze willen. Omdat nu al duidelijk is dat er tot dusver te weinig teams zijn die volgend seizoen uit willen komen op het hoogste amateurniveau van Nederland.

Jade

Jade Massing wilt zich in de kijker spelen bij Oranje

Echt kampioen worden, in een wedstrijd, dat wilden weJade Massing, Keepster Bristol Team

Toch nog feest in Roosendaal? Toch nog de vlag uit bij sporthal In de Roos? ,,Nou, niet echt”, zegt keepster Jade Massing uit Lepelstraat. ,,Dit voelt toch anders. Echt kampioen worden, in een wedstrijd, dat wilden we. En dan een spontaan feest vieren. Niet op deze manier. Dit voelt hooguit als een troostprijs.”

Blauw-Wit

Bristol Team weet zelfs niet eens of het wel wil promoveren. Komende zaterdag hebben de dames een videovergadering waarin ze dat willen beslissen. ,,Een deel van de groep wil wel en een deel wil niet. En dan is het ook nog de vraag of wij op vrijdagavond, de vaste speelavond van de eredivisie, over In de Roos kunnen beschikken. Daar hebben we de medewerking van de basketballers van Blauw-Wit voor nodig. Die moeten de zaal dan voortaan een uur eerder vrijgeven op vrijdag. Daar vergadert die club aanstaande vrijdag over”, zegt coach Lauwen.

Dit weekend valt dus het besluit: wel of geen promotie. Nog een seizoen in de hoofdklasse met wedstrijden tegen teams uit het zuiden, of een seizoen in de eredivisie, waarbij de ploeg door het hele land zal moeten reizen. Van speelster Griffith Vaissaire uit Steenbergen hoeft die promotie niet zo. ,,Daar ging het ons dit seizoen ook niet om. Wij wilden kampioen worden van de hoofdklasse. Maar dat is door het stilleggen van de competitie dus niet gelukt.”

Z6A_7233_m

Rivke Draaijer Tijdens het gewonnen duel tegen Mazzelstars

Mazzelstar

Terwijl Bristol Team hard op weg was. Op woensdagavond 11 maart moest in de thuiswedstrijd tegen nummer twee Mazzelstar uit Zoetermeer het beslissende gat geslagen worden. Het team leefde helemaal naar dat duel toe. Maar op de wedstrijddag zelf ging er een streep door het duel. ,,Eerst werd de wedstrijd uitgesteld en uiteindelijk hebben we dus helemaal niet meer gespeeld”, zegt Massing.

Zo zonde voor die meiden. Al vijf jaar lang hikken ze tegen het kampioen­schap in de hoofdklas­se aan Hans Lauwen, Coach Bristol Team

,,Zo zonde voor die meiden”, baalt Lauwen. ,,Al vijf jaar lang hikken ze tegen het kampioenschap in de hoofdklasse aan. Nu leek het eindelijk te gaan lukken en dan komt er zoiets tussen. Dat kun je dus echt niet verzinnen.”

Berespannend

Tijdens de videovergadering van komende zaterdag zien de speelsters elkaar voor het eerst sinds op vrijdag 6 maart de laatste wedstrijd werd gespeeld: 3-4-winst bij Den Haag 2. ,,Een berespannend duel dat we op het laatste nippertje wonnen. Maar toen wisten we niet dat dit onze laatste wedstrijd zou zijn”, vertelt Massing, die wel voorstander is van promotie.

Maar of die promotie er nu komt of niet, een kampioensfeest zal Bristol Team niet meer vieren. ,,Dat gevoel is weg. We zullen echt nog wel wat gaan doen met de groep, zodra het weer kan. Uit eten of zo. Samen met de meiden van ons tweede team, denk ik, want die zagen hun kampioenschap op dezelfde manier in rook op gaan”, aldus Vaissaire.

gt - kopie

Griffith Vaissaire

BRON:

bndestem

Door Jan Martens