Melvin de Leeuw naar Bristol Team/Zonkr8

Melvin de Leeuw naar Bristol Team/Zonkr8

Bristol Team/Zonkr8 heeft een zeer belangrijke aanwinst weten binnen te halen. De zeer ervaren Melvin de Leeuw gaat voor de Roosendaalse vereniging uitkomen.

Op 4 november 2007 maakte De Leeuw zijn debuut in het betaald voetbal in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zijn eerste doelpunt maakte hij in zijn tweede seizoen voor RBC Roosendaal.

Na vier jaar in Roosendaal verliet hij de club om te gaan voetballen bij Cambuur. Bij die club maakte De Leeuw in het seizoen 2011/12 in dertig competitiewedstrijden elf doelpunten. In het daaropvolgende seizoen speelde hij 29 maal in de Eerste divisie.

Op 24 mei 2013 werd bekend dat De Leeuw zijn aflopende contract niet verlengde. Hij verliet de club voor het Schotse Roos County.  Eind oktober 2014 liet hij zijn contract met wederzijds goedvinden ontbinden vanwege persoonlijke redenen.

In november 2014 was De Leeuw op proef bij NAC Breda. In januari 2015 verbond hij zich aan Army United  uit Thailand. In oktober van dat jaar ging hij voor het Laotiaanse Lane Xang Intra spelen. Vanaf januari 2017 kwam De Leeuw weer uit voor Army United dat naar de Thai League 2 gedegradeerd was. In juni ging hij naar reeksgenoot Lampang FC. Vanaf 2020 speelt De Leeuw voor Chiangmai United. Vanaf 2022 kwam hij uit voor Sukhothai FC.

Na de vele rondzwervingen is hij nu weer thuis in Bergen op Zoom. Melvin de Leeuw gaat op het veld aan de slag bij Halsteren, en zal in de zaal te bewonderen zijn in sporthal de Boulevard namens Bristol Team/Zonkr8.