Janneke Haast toevallige passant

Janneke Haast toevallige passant

Janneke - kopie

Op woensdag 14 juli 2020 mocht ik voor het eerst kennismaken met Bristol team, en het zaalvoetbal. Het waren trainingen waarbij meerdere meiden aanwezig waren om te ontdekken wat nu daadwerkelijk het verschil is tussen veld en zaal. Coach Hans Lauwen had me uitgenodigd om het eens een keer te komen proberen.

Het was zeker in het begin wel wennen aangezien het allemaal veel sneller moet in tegenstelling op het veld. Veel korter draaien, meer acties en minder ruimte dus je moet veel sneller beslissingen nemen.

Vorige maand werd ik uitgenodigd om het nu eens te proberen tegen een tegenstander die tot vorig seizoen nog op het hoogste niveau speelde. Dit was ook nu weer zeker de eerste tien minuten wennen. Tegen Totelos 1 spelen was wel iets anders dan trainen in de zaal. We wonnen deze wedstrijd met 9-7 en zelf wist ik nog twee keer te scoren.

Ik vond het erg leuk om een wedstrijd mee te doen. Ik wist ongeveer hoe het eraan toe ging in de zaal, omdat de ervaring tijdens de training goed van pas kwam. Gelukkig werd ik goed opgevangen door de andere meiden van Bristol mij en coachte Hans mij gedurende de wedstrijd. Ben ontzettend benieuwd hoe de competitie gaat verlopen.