Historie

Bristol Team: Het begon allemaal in het jaar 1977, zaalvoetbal stond nog in zijn kinderschoenen en teams waren er nauwelijks in West-Brabant. De oprichter van het Bristol Team, Hans Lauwen, kwam met zaalvoetbal in aanraking na het bezoeken van een sportevenement in de Leede. Na afloop van dit evenement werd er gezaalvoetbald. Hans was zo van het spelletje onder de indruk, dat hij dit zelf wilde gaan doen. Hij en wat vrienden begonnen een team en de oprichting van Bristol Team maart 1977 was een feit. De naam wa snel gevonden. De bedrijfsnaam van de vader van de oprichtig werd gekozen. Het bedrijf had deze eerste naam, en de koppeling was gewoon team.

eerste foto bristol team

Allereerste foto. Drukker kon geen Engels

oud3

Eerste tenue.

oud1

Eerste officiële sponsort

Geschiedenis In het eerste jaar werden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen ervaren teams die al actief waren in de KNVB competitie. Van de meeste teams werd gewonnen en al snel kwam het besluit om ook deel te gaan nemen aan de KNVB competitie. Het team begon in de vijfde klasse en draaide meteen al in het eerste seizoen mee in de top van deze klasse.

Jublieumfoto 25-jarig bestaan.

20130516_192055
Reüniewedstrijd 35-jarig bestaan.

dsc_01212

Het potje voetbal tussen de huidige groep spelers en die van 1999 was een mijlpaal van de vereniging. Het kampioensteam van ’99 wist nog een aardig balletje te trappen.

Dat bleek wel gedurende de wedstrijd. De oude garde wist behoorlijk tegenstand te geven. Tot ieders verbazing was het in de rust slechts 5-5. Het ging zozeer niet om de uitslag, maar meer om het plezier in het spelletje. Vooral na de wedstrijd werden er nog veel oude herinneringen opgehaald.

Gelukkig wist de huidige groep wel te winnen met 13-9. ‘Gelukkig maar’, aldus Hans Lauwen, ‘stel je voor…….dan had ik dat een tijdje moeten aanhoren. Het reüniepotje smaakte wel naar meer. Misschien dat we het ieder jaar gaan herhalen.’

0000000000000bbbbbbb

In 2014 was het weer zover. Wederom kwamen de oudjes bij elkaar om een balletje te trappen. Dit keer streden zij tegen het jeugdige 2e team. Het verlies werd voor lief genomen. Waar de mannen goed in zijn ging door tot de kleine uurtjes!

Relatienummer KNVB: BB-HT-80 B
Opgericht 1 maart 1977
Aantal teams 4
Thuiswedstrijden worden gspeeld in:
Sporthal In de Roos
Comandobaan 6
4706 CL Roosendaal
Tel: 06-11523221
Thuiswedstrijden Bristol Team: woensdagavond. 21.10 uur team 1 en 20.00 uur team 2 Dames spelen wisselend. Jeugd speelt hun thuiswedstrijden om 11:00 uur

Thuistenue Bristol Team:

Shirt Goud/Geel
Short Zwart
Kousen Goud/Geel

Uittenue:

Shirt Wit
Short Zwart
Kousen Wit

Bristolteam

HISTORIE DOOR DE JAREN HEEN:

Seizoen 1989/1990

In het seizoen 1989/1990 werd Bristol Team periodekampioen en moest er een beslissende wedstrijd gespeeld worden tegen het toen nog bestaande Snackbar om te bepalen wie er mee mocht promoveren met de kampioen naar de eerste klasse. Deze wedstrijd werd gewonnen met 2-0 door Bristol Team. Dit betekende dat Bristol Team naar de eerste klasse zou promoveren. In dat jaar was er een reorganisatie bij de KNVB om alles op te schuiven. Dit betekende voor Bristol Team dat men niet kon promoveren en opnieuw moest uitkomen in de tweede klasse. In de jaren die hierop volgden deed Bristol Team altijd mee om het kampioenschap in de tweede klasse, maar het ontbrak aan geluk/kwaliteit om ook daadwerkelijk kampioen te worden.

Seizoen 1998/1999

In het seizoen 1998/1999 werd Bristol Team tweede en dacht men te promoveren, omdat tenslotte bijna ieder jaar de nummer twee ook promoveerde naar een hogere klasse. Dat seizoen was dat niet het geval en moest men het jaar daarop weer uitkomen in de tweede klasse.

Seizoen 1999/2000

Ferry Kotta, een speler die zijn sporen al had verdiend in het zaalvoetbal en op het allerhoogste niveau, namelijk eredivisie, had gespeeld, werd erbij gehaald om Bristol Team net even dat extra’s te geven wat nodig was om kampioen te worden. Na een spannende race met Tapperijke om de titel werd Bristol team in het seizoen 1999/2000 voor het eerst in hun 23-jarige bestaan kampioen en promoveerde naar de eerste klasse.
Seizoen 2003/2004

In het seizoen 2003/2004 heeft Bristol Team de ambities bijgesteld en wilde promotie naar de hoofdklasse afdwingen.  Dit wilden we bereiken na een aantal jaren handhaving in de eerste klasse. Eenvoudig was dit niet gezien de vele blessures bij een aantal belangrijke spelers in dat seizoen. Hiernaast wilde een aantal spelers ook ruimte maken voor jongere en wat minder ervaren spelers. Dit heeft in het begin niet veel punten opgeleverd. Het was wel goed om de jongeren al in een vroeg stadium erbij te halen. De laatste wedstrijden werden met goed voetbal gewonnen en het team had weer vertrouwen in de toekomst.

Seizoen 2004/2005

Bristol Team bestond in dat seizoen uit een mix van zeer goede zaalvoetballers en jonge aankomende talenten. Zo waren er een aantal nieuwe gezichten te zien binnen de lijnen. Rachid Didi (Malabata), Eddy Voeten (eerste BSC) en de talenten Nick v.Dijk en Nathaniël Lauwen waren een aanvulling op de huidige groep. Deze bestond verder uit Ferry Kotta, Dennis Frankfort, Gerben Verstraten, Richard Braat, Rob v/d Buijs, Gert-Jan Matthijssen, Ivo Vergouwen en Henny v Dam. De keeperpositie was ook goed bezet met Erik Vanhemelrijk (Eerste Schutters) en Tim Kerseboom (eerste Roosendaal). Luuk de Man had het team na twee seizoenen verlaten, maar keerde na één seizoen weer terug. Sportief zat het dat jaar mee. Na een goede tweede competitiehelft wist men de tweede periode te winnen en te eindigen als tweede op de ranglijst. Tijdens de promotieduels stuitte men op Cibatax. De Roosendalers hadden aan een gelijkspel genoeg, maar verloren de wedstrijd in Veenendaal met 3-1. Cibatax promoveerde naar de hoofdklasse.

Seizoen 2005/2006

Bristol Team had een extra spits, buiten de terugkeer van Luuk de Man, aangetrokken in de persoon van Guus Heijmans. Deze moest nog meer stootkracht gaan geven aan de Roosendaalse formatie. Vooral van Heijmans werd veel verwacht. Ferry Kotta zou dat seizoen zoveel mogelijk de rol van coach op zich nemen. dit om de verjonging niet in de weg te staan. Een uiteindelijk gedeelde vierde plaats was niet genoeg om rechtstreeks te promoveren. Men kwam 1 punt tekort om de doelstelling te halen. Diverse blessures hadden in het begin van de competitie de broodnodige punten gekost.

Seizoen 2008/2009
Seizoen 2008/2009 mag als de grootste teleurstelling in de geschiedenis van de vereniging worden gezien. De voorgaande jaren deed Bristol Team altijd mee om het kampioenschap, maar dat jaar was een grote teleurstelling. Vanaf het begin van het seizoen  kon er geen vast team worden geformeerd. Er kwamen regelmatig nieuwe spelers bij, wat het spel niet ten goede kwam. Bristol Team kon degradatie net voorkomen door als derde van onder te eindigen.

Seizoen 2009/2010
In het seizoen 2009/2010 werd de selectie uitgebreid met:  Maikel Ubbink (RBC Roosendaal), Eric Antens (BSC 1) en Jeroen de Vlaming (Fc Royal Capelle). Met de spelers die bleven: Keeper Tim Kerseboom, Forhan El Barmaki, Rob van den Buijs, Ferdy Yilamz (SC Feyenoord) moest men voor het kampioenschap gaan strijden. Voor het eerst in de historie ging men zelfs 1 x per week trainen. In de eindrangschikking werd een derde plaats behaald. Gezien alle verschuivingen binnen het zaalvoetbal promoveerde Bristol Team dan eindelijk naar de zeer gewenste hoofdklasse.

Seizoen 2010/2011
Om mee te kunnen blijven doen werd de selectie in de zomer van 2010 versterkt met twee jeugdspelers van de inmiddels opgeheven Malabata.  Desley Ubbink (broertje van) en Dennis Geeraers werden aangetrokken voor de toekomst van de vereniging, maar ook zeker om de prestatie voort te zetten.

Seizoen 2011/2012

Voor dit seizoen is voor het eerst in de historie een B-team samengesteld met jonge zaalvoetbaltalenten. Bristol Team streeft op termijn naar aansluiting van deze jeugdteams bij de selectie. De vereniging wil de jeugd de gelegenheid geven de zaalvoetbalsport eigen te maken door in de zaal goed te (leren) voetballen en vooruitgang te boeken, individueel en als team. Het leren om in teamverband iets te bereiken en het ontwikkelen/opleiden van de jeugd als individuen zijn aspecten waar Bristol Team aandacht aan gaat besteden bij deze jeugdteams. In dit seizoen is er ook een damesteam van start gegaan. Bristol Team is één van de weinige zaalvoetbalverenigingen in de regio die het damesvoetbal en de ontwikkeling en promotie daarvan op de agenda heeft staan.

Seizoen 2012/2013

Werkelijk het beste seizoen in het bestaan van de vereniging. Lange tijd deed de ploeg mee om het kampioenschap. Uit eindelijk was een periodetitel de weg naar de uiteindelijke promotie naar de Topklasse. In een zinderde finale werd met een uitslag van 6-3 de weg vrijgemaakt de lang gekoesterde wens.

Promotie naar Topklasse

img_6128

Kampioen topklasse promotie 1e divisie

In het seizoen 2017/2018 was het dan eindelijk zover. Bristol wordt eindelijk kampioen in de topklasse. Na heel wat jaren net dat beetje tekort gekomen domineerde nu de Roosendalers naar de 1e divisie.

IMG-20180403-WA0004

Dames Kampioen:

site

In het jaar 2012 begon de vereniging aan een nieuwe mijlpaal. Zo werd er een damesteam samengesteld die voor nog meer verenigingsgevoel moest gaan zorgen. Dat gelijk in het eerste jaar deze groep meiden kampioen zouden worden had niemand verwacht. Deze uniek prestatie werd geleverd door: Wahiba Didi, Chantal van Merode, Corina Luijks, Esra Bicer, Ilse van Tilburg, Kelly den Helder, Tess van der Laan en Diana Hermans. Het tweede kampioenschap volgde een jaar later weer.Ook voor de derde keer werden onze dames kampioen. Ongeslagen lieten zij iedereen achter zich.

0000000kam

Dit keer bestond het team uit: Kelly Helder, Babylona Youkhana, Fleur van Schaik, Ashley Heskes, Marieke Constandse, Esra Bicer, Corina Luijks, Wahiba Didi en Amanda Scheepmakers. Niet op de foto: Tess vander Laan en Francien Buurstee.

Bristol 2 Kampioen:

Eindelijk was daar dan de kampioenschaal voor de reserves van de vereniging. In het seizoen 2014/2015 werden bijna alle wedstrijden gewonnen. Slechts een keer werden er drie punten verloren in deze competitie.

img-20150408-wa0009

Het kampioensteam bestond uit:Hakim Derouichi, Robin Gort, Eric Antens, Karim Adarghal, Rob Antens, Richy v Dam, Fouad Ahabad en Nathaniel Lauwen.

img-20150409-wa0000

aaaaaaaaaaaaaaa23

De dameskampioen van Nederland liet even zien wat top zaalvoetbal is. Het Roosendaalse Bristol Team kon het tien minuten bijbenen.

Dat was het resultaat op woensdag 27 augustus 2014. Os Lusitanos liet  zien waarom ze kampioen van Nederland waren en onlangs nog de nationale beker hebben gewonnen.

aaaaaaaa12

Op uitnodiging kwamen de Amsterdamse formatie naar Roosendaal om te spelen tegen de regiokampioen Bristol Team. Het was een leuke leerzame avond, en niet onbelangrijke…er werden goede contacten gelegd met deze kampioenen.

Toernooi:

Verder organiseerde Bristol Team elk jaar het grootste “futsal” toernooi van West Brabant. Twintig teams werden er uitgenodigd die de hele dag streden in twee sporthallen. In 2004 waren er futsal toppers te begroeten, zoals: Jermaine Vanenburg, Fouad Makhout, Fouad Lazaar en Mourad Boukhari en de beste zaalvoetballer van de regio Roosendaal, Khalid Didi. Voor meer informatie zie pagina ‘toernooi’. Op dit moment wordt er naar een ander concept en datum gezocht.

Beker Succes:

bekersucces
Ook de strijd om de KNVB beker is het Bristol Team enkele malen goed vergaan. Zo werd er in het seizoen ’97/’98 in de kwartfinales verloren van Nomi uit St. Willibrord. In het seizoen ’89/’99 werd zelfs de halve finale gehaald, maar deze werd verloren met penalty’s van East Boys Zeekant. In het seizoen ’04/’05 was het al meteen in de eerste ronde over voor Bristol Team. De laatste jaren kwam Bristol Team niet door de poulefase. In het seizoen 2010/2011 was het dan eindelijk raak. Nadat Bristol Team BE`79 Verest Sport uit de 1e divisie wist uit te schakelen moest in de finale de derde tegenstander uit dezelfde klasse aan de kant worden gezet. In een zinderende wedstrijd werd de KNVB district beker zuid 1 gewonnen. Met een 2-1 zege werd voor het eerst deze prijs binnengehaald. Tijdens de landelijke bekercompetitie kwam men net tekort. Tegen twee ploegen die uitkwamen in de eredivisie werd nipt verloren. Thuis tegen Groene Ster werd met 3-4 verloren. Uit tegen Fc Westland werd met 5-4 verloren.

site1

Twee jaar later(seizoen 2012/2013) lukte het de vereniging opnieuw de beker te winnen. In de tweede ronde moest men afrekenen met Topklasser Fc El. Deze werden met strafschoppen uitgeschakeld. Nadat wat kleine tegenstanders opzij werden gezet trof men in de halve finale opnieuw een tegenstander uit een hogere competitie. Fc Sranang werd ook via strafschoppen bedwongen waarna de finale werd bereikt. Hierin trof men de nummer twee van de topklasse, Fc Meerhoven. De grote favoriet werd in een spannende wedstrijd met 3-2 verslagen. Tijdens de landelijke bekerwedstrijd verloor het kansloos tegen TPP uit de ere divisie.

DAMES BERIEKEN HISTORICHE MIJLPAAL BEKERKAMPIOEN 2018/2019

IMG_1111 - kopie

In het seizoen 2018/2019 schrijven de dames geschiedenis. Voor het eerste is een Roosendaalse zaalvoetbalvereniging die de titel grijpt van de district beker. In een daverende finale werd Brabantia met 4-3 verslagen. Door deze beker te winnen gaat de geel/zwarte nu strijden om de landelijke beker.

Promotie Topklasse:

jeroen

Bristol Team draaide hun beste seizoen in hun bestaan in 2012/2013. Na het net mislopen van het kampioenschap werd er wel een periode gewonnen, en de beker. Om alsnog te kunnen promoveren konden de Roosendalers alsnog promoveren naar de Topklasse. In de nacompetitie werd een plaats afgedwongen om een alles beslissende promotie/degradatie duel. Deze werd overtuigend gewonnen met duidelijk cijfers.
Het team dat historie schreef door deze promotie te realiseren:
Tim kerseboom, Maikel Ubbink, Jeroen de Vlaming, Dennis Geeraers, Robin Geeraers, Guiliano Wierikx, Jordi Ewanena en Eric Antens.
Landelijke Beker: 

bal onder tim

Als winnaar van de districtbeker kwam Bristol Team uit in de landelijke beker. Hierin kwan men net  iets tekort. Tegen twee ploegen die uitkwamen in de eredivisie werd nipt verloren. Thuis tegen Groen Ster ging met 3-4 ten onder. Uit tegen Fc Westland ging met 5-4 kopje onder. 

img-20130830-wa0003

Als winnaar van de district beker seizoen 2012/2013 moest men het opnemen tegen TPP uit de ere divisie. Helaas werd pijnlijk verloren zodat een ronde verder niet werd gehaald. Opnieuw een unieke ervaring voor de spelers en staf.

afscheid tim1

Op vrijdag 22 juli nam Bristol afscheid van clubicoon Tim Kerseboom. De eerste keeper moest noodgedwongen(schouderblessure)afscheid nemen van het eerste team.Tim wist met bristol een groot internationaal toernooi te winnen. Veroverde twee keer de district beker, en wist promotieduel te winnen die uiteindelijk promotie naar de topklasse betekende

Internationaal Toernooi:

De eerste week van januari 2004 veroverde Bristol Team de eerste plaats tijdens een internationaal toernooi in Antwerpen. Teams uit Frankrijk, België, Tsjechië, Italië en Nederland konden Bristol Team niet weerhouden om het toernooi te winnen.

UNIEKIE UITREIKING 2003:

20130516_191415

Op vrijdag 21 november 2003 heeft Hans Lauwen een onderscheiding van de KNVB gekregen, namelijk de gouden speld. Samen met een oorkonde heeft Hans Lauwen deze gekregen voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan het zaalvoetbal. Het was pas de vierde keer dat een dergelijke onderscheiding werd uitgereikt. De KNVB site heeft hem in de maand oktober 2004 zelfs uitgeroepen tot amateur v/d week.

UNIEKIE UITREIKING 2018

Woensdag 14 maart 2018 werd er in sporthal de Roos een unieke onderscheiding. Oprichter van Bristol Team werd door de KNVB in het zonnetje gezet. Na afloop van de wedstrijd van de dames werd door KNVB-ambassadeurs Ben Kannekens en Adrie Derijck het certificaat uitgereikt. Verder kreeg Hans Lauwen opnieuw een gouden speld voor zijn verdiensten in het zaalvoetbal.

krant

MISSIE:

Bristol Team is een voetbalvereniging waar plezier en ambitie in de sport prima samengaan. Wij zijn een vereniging die belang hecht aan normen en waarden. Bristol Team heeft normen en waarden zoals  respect voor tegenstanders, medespelers, vrijwilligers, scheidsrechters, ouders, toeschouwers en alle overige publieksgroepen binnen de organisatie hoog in het vaandel staan. Hierbij horen ook gezelligheid, saamhorigheid en tal van niet-voetbal gerelateerde activiteiten .

Binnen onze vereniging versterken recreatief en prestatief voetbal elkaar. Wij maken voetbal mogelijk voor iedereen en hebben de sportieve ambitie om optimale prestaties te halen met onze selectieteams. Binnen onze vereniging wordt er veel aandacht aan onze jeugd en onze jeugdopleiding gegeven.

VISIE

Wij willen een professionele, degelijke en goed georganiseerde zaalvoetbalvereniging zijn die midden in de maatschappij staat. Bristol Team streeft ernaar om op sportieve wijze te spelen op het hoogst bereikbare niveau. Dit doen we met door de club zelf opgeleide jeugdspelers. Bij de selectieteams staat het resultaat voorop en wordt op een zo hoog mogelijk niveau gespeeld. Bij de overige teams staat plezier in het voetbal op een passend niveau voorop. Bristol Team richt zich op spelers met een gezonde ambitie, vooral in de stad Roosendaal en omstreken, maar wil daarnaast tevens een functie vervullen voor de gehele regio West-Brabant. Dit door voort te bouwen op haar naamsbekendheid en bereikte resultaten van de afgelopen jaren.

BESTUUR
Het bestuur bestaat uit: H.Lauwen. Hij staat voor ‘Bristol Team door de jaren heen.’

LID WORDEN?
Kun je je vinden in dit verhaal en wil je lid worden? Neem contact op met Bristol Team op. E-mail: [email protected].

Of kom eens langs bij thuiswedstrijden van de selectie, dames, jeugd of recreatieve senioren. Zie programma