Dames op papier nog steeds bekerkampioen

Dames op papier nog steeds bekerkampioen

IMG_1111 - kopie

Screenshot_20190326-013007 - kopie

Omdat de competitie afgelopen seizoen werd stilgelegd is er dus in zuid 1 ook geen bekerfinale gespeeld. Dus een opvolger is er niet gekomen. Bristol vr 1 zijn dus officieel eigenlijk nog steeds bekerkampioen. Ook op de KNVB site is deze uiting nog steeds online te zien. 

Toch nog even terug naar de beslissende finale van 26 maart 2019

De dames hebben een historische zegen behaald in het dames zaalvoetbal. Als Roosendaalse vereniging zijn de meiden de eerste die de KNVB district zuid 1 beker weten te winnen.

Het was nog even billenknijpen, maar na het laatste fluitsignaal kon er gejuicht worden: de vrouwen van zaalvoetbalclub Bristol Team uit Roosendaal hielden maandagavond in Eindhoven de districtsbeker omhoog. Met twee goals was Griffith Vaissaire belangrijk voor haar ploeg in de 4-3 zege op Brabantia. ,,De finale halen is al mooi, maar ‘m dan ook nog winnen is super.”

Bij een stand van 4-3 in het voordeel van de Roosendalers haalde Ashley de Bie zelfs nog een bal van de doellijn; het geeft aan hoeveel spanning de finale tegen Brabantia met zich meebracht. ,,We dachten er na rust iets te makkelijk over”, kijkt matchwinner Vaissaire terug. ,,Maar in het zaalvoetbal kan het snel gaan. We gingen van een ruime voorsprong naar een krappe.”

Opportunisme en emotie
“Dit is heel mooi voor de ploeg, maar nog veel mooier voor de vereniging, zie uitblinker Griffth Vaisaire na afloop. “Onze supporters waren geweldig aanwezig. Het is ongelooflijk dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Winnen van Brabantia in bijna hun eigen woonplaats dat is het mooiste dat er is.” Griffth vond de triomf niet onverdiend. “In de eerste helft hadden we problemen in de opbouw. Na de rust speelden we met meer opportunisme en emotie en dat heeft geholpen. Heel even kwamen we in de problemen. Maar uiteindelijke pakken we die belangrijker beker. Dit voelt echt heel lekker.”

Drie bekers

Coach Hans Lauwen kwam beslagen ten ijs naar de finale. Hij filmde het laatste duel van de tegenstander uit en bekeek de beelden met zijn ploeg. En met een uitstekend resultaat: voor de derde keer mocht de trainer de districtsbeker in ontvangst nemen, na twee keer met de mannen van Bristol Team de finale te hebben gewonnen.

IMG_1140 - kopie

Volgens keepster Jade Massing is Lauwen belangrijk voor de ploeg. ,,Hij regelt alles. Van een spelersbus tot nieuwe shirts. Door zijn beeldmateriaal hebben we onze tactiek ook aangepast.” Ook zij droeg tegen Brabantia haar steentje bij aan de zege. ,,Ik ben een echte lijnkeeper en moet het vooral van mijn coaching hebben. Het ging lekker. De tegengoals waren ook wel echt onhoudbaar”, lacht Massing. ,,De terugweg naar Roosendaal was heel gezellig, de boxen gingen keihard aan.”

In de competitie draaien de Roosendalers moeizaam, maar de eerste bekerwinst van de vrouwentak zal waarschijnlijk nooit vergeten worde

Met het winnen van deze beker gaan de dames volgens seizoen meestrijden met de landelijke KNVB beker.

Scoreverloop: 1-0 Griffth Vaissaire, 2-0 Fleur de Kinderen, 2-1, 3-1 Lesley Heuser, 4-1 Griffth Vaissaire, 4-2, 4-3

Selectie: Jade Massing, Wahiba Didi, Anisah Karahan, Lesly Heuser, Soraya Oppier, Griffthe Vaissaire, Ashley de Bie, Naomi Pesman en Fleur de Kinderen.

Bekijk hier de samenvatting van de bekerfinale:

Bron:

bndestem