Sprankje hoop op klassenbehoud

Sprankje hoop op klassenbehoud

naamloos

zvv-bristol

Rucphen – Het seizoen verloopt dramatisch voor Bristol Team/Budgetisolatie. Na de euforie van het onverwachte kampioenschap in de topklasse volgde in de eerste divisie een lange reeks van nederlagen. Bristol Team/Budgetisolatie was vanaf de start hekkensluiter, maar na de 6-4 zege op Madereros CF is er toch weer een sprankje hoop op klassenbehoud.

De Roosendalers formatie deelt nu de laatste plaats met FC Brasil. Voor aanvang van het duel was coach Saïd Quasti al duidelijk; ,,Het wordt vanavond alles of niets. Alleen bij winst houden wij de kans om aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen in eigen hand.’’ Bristol Team/Budgetisolatie speelt nog uit tegen ZVG/Cagemax en FC Brasil en de laatste wedstrijd thuis (in sporthal In de Roos dit keer) tegen ZVG/Transito.

Het duel tegen FC Brasil wordt cruciaal. Bij winst van de Roosendalers wordt deelname aan de nacompetitie voor behoud veilig gesteld. Het treffen tussen Madereros CF en Bristol Team/Budgetisolatie was een echt degradatieduel. Bij beide teams ontbrak de structuur. De spelers van de thuisploeg bleken wel over betere technische kwaliteiten te beschikken dan Madereros CF, maar vaste patronen die bij zaalvoetbal onontbeerlijk zijn, ontbraken. Het wachten was steeds op het juiste steekpassje. En die kwamen er tijdens de eerste tien minuten regelmatig, maar Achraf Chouiter, Tim van Noord en Hakan Aksoy faalden met alleen de doelman van de bezoekers voor zich. Toch nam Bristol Team/Budgetisolatie door een doelpunt van Chouiter de leiding, maar nog voor rust kwam Madereros CF langszij. In het begin van de tweede helft werd door de technische kwaliteiten van de thuisploeg het verschil gemaakt. Tim van Noord, Achraf Chouiter en Adnin Samra zorgden voor 4-1. Madereros CF wisselde de doelman voor een vijfde veldspeler, maar met een kick-shot schoot doelman Scott Colkin 5-1 in het lege doel. Toch kreeg de thuisploeg het de laatste tien minuten zwaar te verduren, maar de inhaalrace van de bezoekers stokte bij 6-4. Quasti: ,,We trainen niet en dat is ons probleem. Daarom weten we niet hoe we moeten verdedigen als de tegenstander de doelman wisselt. De meeste spelers vinden veldvoetbal belangrijker en komen daarom niet trainen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want daar verdienen zij geld. Alleen Hakan Aksoy, Bunyamin Karahan en Tim van Noord hebben voor de zaal gekozen.

Voor de toekomst zit het wel goed. We hebben een driejarige contact met de sponsors. Als we degraderen, worden we met dit team direct weer kampioen. Bovendien zijn de kosten in de topklasse lager. Maar als we in de eerste divisie blijven of bij terugkomst dan halen we spelers die voor zaalvoetbal kiezen en met wie we ook trainen. We hebben immers een vijfjarenplan waarin staat dat we over vier jaar in de eredivisie spelen.’’

BRON:

bndestem