Hakan Aksoy gelooft in Bristol Team

Hakan Aksoy gelooft in Bristol Team

hakan

hakanEtten-Leur/Roosendaal – Bristol Team/Budgetisolatie werd vorig seizoen kampioen in de topklasse. Het team van scheidend coach Hans Lauwen werd hierdoor de derde Roosendaalse club in de geschiedenis van het KNVB-zaalvoetbal die erin slaagde door te dringen naar de landelijke competitie.

Molier en Malabata gingen Bristol Team/Budgetisolatie voor, maar om het niveau van deze twee voormalige eredivisieclubs te halen, heeft de kersverse eerstedivisionist nog een lange weg te gaan. Molier (verlies in finale van Depa) en Malabata (verlies in finale van FC Marlene) waren in het verleden dicht bij de nationale titel. Maar de ambitie is bij Bristol Team/Budgetisolatie zeker aanwezig.

De Roosendaalse formatie koos immers na de promotie voor een nieuwe koers. Coach en bestuurslid Hans Lauwen besloot als coach te stoppen en trok een nieuwe technische staf aan. Saïd Quasti werd hoofdcoach en Karim Adaghal zijn assistent. Bedel Karahan vormt samen met o.a. Lauwen de technische staf. Het viertal bouwde aan een sterk vernieuwd team. Diverse spelers werden aangetrokken waaronder de routiniers Hakan Aksoy en Bunyamin Karahan. Beiden hebben al jaren ervaring met spelen op eerste divisieniveau. Hakan Aksoy licht toe: ,,Na de fusie tussen FC EL en ZV Heerle en promoveerden we met de fusieclub naar de eerste divisie. Vanaf dat moment heb ik alleen nog maar in de eerste divisie gespeeld. Na ZV Heerle/FC EL bij Schoten in België en het laatste jaar bij ZV Be ’79 in Berkel-Enschot. Het afgelopen seizoen speelden we, nadat we op de derde plaats waren geëindigd, play-offs voor promotie naar de eredivisie, maar dat is niet gelukt.

Bunyamin en ik werden gevraagd door Quasti en Karahan om de overstap naar Bristol Team/Budgetisolatie te maken. Het was snel rond.’’ Maar ondanks alle goede bedoelingen is het debuut van Bristol Team/Budgetisolatie in de eerste divisie niet best. De Roosendaalse formatie staat na vier duels nog met lege handen. Toch maakt Hakan Aksoy zich geen zorgen: ,,We hadden een goede voorbereiding met fraaie resultaten tegen eredivisieclubs. Maar bij de start van de competitie ging het fout. In de eerste wedstrijd raakte onze keeper Scott Colkin geblesseerd. Hij brak een vinger en is acht weken uitgeschakeld. Er kwamen meer blessures. Ook moesten sommige spelers vanwege hun werk afmelden. Alleen in de laatste wedstrijd tegen Excelsior ’31 waren we, op onze keeper na, compleet. Die verloren we net met 4-3. Alleen tegen FCK/De Hommel, enkele jaren geleden  nog Nederlands kampioen, waren we kansloos. De andere drie duels hadden we gewoon kunnen winnen.’’ Aksoy verwacht dat zijn ploeg zich gaat handhaven. ,,Dat is het doel. We zijn een team in opbouw.

De technische staf heeft ervoor gekozen een jong team te laten groeien tussen de routiniers Bunyamin Karahan, Anwar Tarfit en mij. Als we compleet zijn, gaan we zeker punten pakken’’, aldus Aksoy.

Vrijdag spelen Bunyamin en Hakan tegen hun oude ploeg BE`79 in Rucphen. Aanvang 21:30 de Vijfsprong Rucphen

BRON:

bndestem

Door Rob Verbeek