Dames tak niet tervreden over organisatie

Dames tak niet tervreden over organisatie

knvb_beker_3d_300

IMG_111s1Bristol is uitermate ontevreden over de opzet van de bekercompetitie dames. Ondanks dat de vereniging deze district beker heeft gewonnen zitten er veel haken en ogen aan de organisatie.

Zo is het zeer vreemd dat de finale niet op een neutrale bodem is gespeeld, maar bijna in de achtertuin van Brabantia Veldhoven.

  • De scheidsrechter waren finale onwaardig.
  • De KNVB officials namen niet eens de moeite om vooraf de teams voor te stellen.
  • Zo was er geen geluidsinstallatie aanwezig. En gedurende de wedstrijd hadden de aanwezige officials nauwelijks oog op de wedstrijd, en hadden zich staande weten te houden in het uiterste hoekje van de sporthal.
  • Zo was het de vrouwelijke official die zich niet voorstelde bij de uitreiking. Niemand wist wie zij was.
  • Na het uitreiken was er niet één official aanwezig in de kantine voor een kort napraatje met de dames. Het was meer gauw uitreiken en wegwezen.
  • Voordat de finale werd gehaald moest Bristol duidelijk het districtskantoor erop wijze dat thuiswedstrijden hier ook bij horen. Enkele teams wilde niet afreizen naar Roosendaal, of gaven anders aan uit de bekercompetitie te stappen. Deze informatie is tijdens de competitie uit betrouwbare bron binnengekomen. Alleen Totellos en Fc Eindhoven gaven aan hierin geen problemen mee te hebben.
  • Tijdens de uitreiking was er bv geen spandoek aanwezig(zelf op de foto geplaatst) wat erop duidde dat er met een foto te zien was dat het de bekerkampioen was. In andere districten gebeurd dit wel?

Met deze bekerfinale blijkt maar weer eens dat het dameszaalvoetbal een ondergeschoven kindje is dat niet serieus word genomen in zuid 1.

Het is verder te hopen dat hier leer uit wordt getrokken, want een finale zou een happening moeten zijn die ondersteund wordt door de KNVB als iets speciaals. Helaas is dit niet gebeurd!