Bristol keepster valt op!

Bristol keepster valt op!

uitgelicht
RoundPhoto_Mar262019_003952

Het winnen van de KNVB beker in haar eerste seizoen

Ze keept pas een vol seizoen in de zaal, maar blijkt het spelletje al aardig in de vingers te hebben: Jade Massing verdedigt het doel van de vrouwen van Bristol Team, en maakte haar debuut op de bank van de mannenploeg. Dat is niet onopgemerkt gebleven.

Nee, dromen van een zaalvoetbalcarrière op het hoogste niveau heeft Jade Massing (18) nooit gedaan. Doet ze nog steeds niet, zegt ze. Maar ondanks het feit dat de tiener zich pas vorig jaar in de zaal meldde, wekte ze al interesse van Oranje. ,,Ik ben er redelijk nuchter onder”, vertelt Massing tussen haar lessen op het Florijn College in Breda door. ,,Een aantal weken geleden speelden we tegen ZVV Den Haag. We verloren de wedstrijd, maar ik keepte wel goed. Had veel te doen, het was een goede ploeg. Een van de begeleiders van de tegenstander kende de keeperstrainer van Oranje. Hij heeft ons zijn contactgegevens doorgegeven, want hij denkt dat ik het niveau heb.”
Luijks
Massing wordt in de gaten gehouden. ,,Ja, het gaat rond”, zegt ze lachend. ,,Corina Luijks (speelt momenteel in Italië bij Pink Bari, red.) had ook iets opgevangen. ‘Jade, volgens mij houden ze je in de gaten, dus probeer goed te spelen’. Meer kan ik ook niet doen natuurlijk!”
Per toeval kwam Massing vorig seizoen in aanraking met het keepen in de zaal. Er was vraag naar een doelvrouw toen de beoogde keepster geblesseerd raakte. ,,Corina vroeg me toen of ik een keertje mee wilde doen. Dat deed ik, en ik bleek er goed in te zijn. Hans Lauwen, de coach, vroeg me toen of ik wilde blijven.” Het werd een succesvol seizoen voor de ploeg uit Roosendaal. Onder leiding van Lauwen, en met Massing tussen de palen, pakte Bristol Team de districtsbeker. Ook het nieuwe seizoen in de hoofdklasse zijn ze prima gestart met vier winstpartijen en een nederlaag.
Jade

Met Bristol de top bereiken

Had Massing het de afgelopen tijd al druk genoeg met haar zaalvoetbalteam én haar ploeg op het veld Steenbergen, maakt ze met alle plezier nog wat avonden vrij om met de sport bezig te zijn. ,,Ze hebben me gevraagd of ik bij het mannenteam van Bristol op de bank wil zitten bij uitwedstrijden, omdat de tweede doelman er dan vaak niet bij kan zijn. Natuurlijk wil ik dat. Het is heel leerzaam. Die kans moest ik pakken, vond ik.”
Eenmaal zat ze al op de bank van de Roosendalers. Met bovengemiddelde interesse. ,,Ik kan veel leren van Scot Colkin, de eerste keeper, die ik let goed op.” Ik vond het hartstikke leuk, elke kans die ik kan pakken, pak ik.”
Toch blijft het vizier op haar beide ploegen: Bristol Team en Steenbergen, waarmee ze vorig seizoen kampioen werd. ,,Hoe meer ik kan voetballen, hoe beter. Ik ben er bijna elke dag mee bezig, maar blijf het hartstikke leuk vinden. Ik hoop dat we de komende tijd wat geblesseerden terugkrijgen en dat we de goede resultaten met Bristol vast kunnen houden.”

BRON:
bndestem
Sander Koreman Roosendaal